DET SKAL VÆRE LET
Vi skal først og fremmest gøre det så nemt som muligt for os selv og vores kolleger at træffe de rigtige valg. Mennesker er programmerede sådan, at vores hjerner kan lide vaner, så den ikke skal bruge tung energi på beslutningskraft.

Hjernen ved bare ikke, hvad der er godt og dårligt i forhold til sundhed eller f.eks. klima. Hjernen holder fast i, at den godt kan lide rutiner, gode gamle vaner og derfor vil ens krop stritte imod, når man forsøger at lave om på vanerne. Derfor skal nye vaner gøres så nemme som muligt. Så understøtter de vores adfærd, og adfærd understøtter den kultur, man har på arbejdspladsen – og det hele bliver i sidste ende selvforstærkende.

Mange gange skal man måske helt fjerne de valg medarbejderne har. Det kan være at kantinen indfører Meatless Monday – vil man spise i kantinen den dag, bliver det altså uden kød. Det giver et andet resultat end hvis vegetarretten på buffeten står ved siden af kødet. Eller måske skulle man vende den om, så udgangspunktet var vegetarmad og man så som kødspiser skulle bede om kød, fremfor som det er nu, hvor det er vegetarerne, der skal bede om særmad?

Det handler altså om at indrette arbejdspladser, hvor vi gør det nemmere for medarbejderne at træffe de rigtige beslutninger – de beslutninger, vi gerne vil have dem til at træffe. Beslutninger i klimaets interesse.