Spiser I kød hver dag i kantinen? Står jeres skærme tændt 24/7? Kører I i dieselsbiler? Spiser I eksotisk frugt? Drikker i flaskevand? Flyver I verden rundt til møder?

Selvom fokus på bæredygtighed er enorm, er det langt fra alle arbejdspladser, der kan kalde sig for bæredygtige, når pilen peger på dem selv.

Ofte hører vi politikere og erhvervsledere sige, at det starter med os selv. Det er bare meget langt fra alle bæredygtige virksomheder, der tager deres egen medicin – eller tænker over, hvordan hele organisationen kan favne den grønne omstilling.

Da statsminister Mette Frederiksen indkaldte erhvervslivets topper til klimatopmøde på Marienborg, stod Berlingske Tidende og holdt øje med, hvilke biler, de store erhvervsledere og politikere kom kørende i. Det var for det meste store dieselbiler.
Jeg ved at en del af dem kom hjem og sagde til deres kolleger: ’Shit, det er det, vi bliver bedømt på fremover’. Altså at handling følger ord.

Hvis DK skal nå i mål med de ambitiøses klimamål, er langt de flestes virksomheder klar over, at der skal arbejdes med produktionen, underleverandører og med brandet.
Men altså også med medarbejderne og virksomhedens interne processer.
Men hvad med jeres virksomhed og jeres medarbejdere? Tager I jeres egen medicin?

Ved at blive bæredygtige i både ord og handling, vil jeres virksomhed:

  • Spare penge – f. eks. bruges 40% af en virksomheds energi efter lukketid.
  • Kunne rekruttere fremtidens bevidste medarbejdere
  • Brande jer, som en grøn virksomhed, der ’walks the talk’
  • Give jeres medarbejdere mulighed for at gøre en bæredygtig forskel.